Het Baklokaal

Het verhaal van Manuela, de vrouw achter het Baklokaal:

Nadat mijn vader de eerste aflevering van Heel Holland Bakt gezien had in 2013, heeft hij mijn zus en mij een KitchenAid cadeau gegeven. Wij waren als bakkersdochters al fanatieke thuisbakkers, maar mijn vader vond dat het bakvirus nog wat verder aangezwengeld moest worden.

Dat is gelukt! Nadat mijn vader in 2014 is overleden heb ik, na een jaar zeer intensief bakken, mezelf aangemeld voor "Heel Holland Bakt". Ik kwam door alle voorrondes heen en stond in 2016 in de tent.

Het voelde als een ode aan mijn vader en ik heb het tot de kwart finale geschopt. Daarna ben ik met mijn eigen Baklokaal begonnen en geef workshops in bakken. De heerlijke nougat heb ik leren maken van Hidde de Brabander, deze meesterpatissier is een autoriteit op dit gebied.

Nougat is een fantastisch product. Pure ambacht en pure ingrediënten maken dit een echte delicatesse. Ik brand de noten voor mijn nougat zelf en gebruik de lekkerste honing. Door het gebruik van verschillende soorten noten en toevoeging van verschillende smaken ontstaan de verschillende smaken nougat. Een van mijn paradepaardjes is de dropnougat, die moet je geproefd hebben.

Voor de nougat van het Baklokaal klik hier