15 min.
20 pers.

Gember & Cranberries Chocoladetruffels

Ingrediënten

  • 700 g melkchocolade van goede kwaliteit
  • 240 ml slagroom
  • 100 g Cartwright & Butler Dark Chocolate Ginger biscuits
  • 60 g gedroogde cranberries
  • Cacaopoeder
  • Poedersuiker

Bereiding:

Hak de koekjes en 400 g chocolade grof. Plaats 100 g chocolade in één stuk in de koelkast. Verwarm de slagroom in een kom boven kokend water, voeg als het warm is de 400 g gehakte chocolade toe en roer tot deze volledig is gesmolten. Haal van het vuur en voeg de fijngehakte zandkoekjes en cranberries toe. Meng goed en laat opstijven in de koelkast. Als het haast stevig is, lepel het mengsel eruit en vorm er balletjes van. Laat ze verder opstijven in de koelkast. Hak 200 g chocolade fijn en smelt boven kokend water. Dompel elke truffel met een vork in de gesmolten chocolade en laat iets afkoelen. Rasp de overige 100g chocolade en versier hiermee de chocoladetruffel. Bestrooi dan vervolgens de truffels met wat poedersuiker


Gebruikte producten

Willie's Cacao - Hot Chocolate Medellin Cacao

€ 9,50
Meer informatie

C&B - Dark Chocolate Ginger koekjes - Pakje

€ 7,95
Meer informatie

Simon Coll - Melkchocolade - 200 gram

Meer informatie