45 min.
4 pers.

Eend met sinaasappel

Ingrediënten

  • 4 eendenborsten van 160 gr 
  • 8 witloofstronkjes
  • Gekonfijte Sinaasappels
  • Zwarte peper uit de molen en grof zeezout
  • verse koriander

Bereiding:

Verwarm je braadpan heet. Snij de vetrand van de eendenborsten in, kruid met peper en wat grof zout en bak, eerst aan de vetrand kant, aan in de pan. Bak 2-tal minuten een elke zijde. Haal ze uit de pan, overgiet met de sinaasappelpekel. Gaar verder in een voorverwarmde oven op 160°C. Bak in de pan van de eend de gehalveerde witloofstronkjes aan en kleur kort. Giet het vet af en verdeel de sinaasappelkwarten en de rest van de pekel bij het witloof. Laat garen onder een deksel. Haal witloof en sinaas uit de pan en laat het bakvocht voor de helft inkoken tot een fantastisch lekkere saus. Geniet er lekker van. 

Schik de plakjes eend en werk af met witloof en de gekonfijte sinaaspartjes.

Gebruikte producten

Belberry - Gekonfijte Sinaasappels

€ 13,50
Meer informatie