20 min.
2 pers.

Eendenborst met Indian Mango Chutney

Ingrediënten

  • 2 x 200g eendenborst
  • 200 g verse spinazieblaadjes
  • Zout en peper
  • 1 el honing
  • Boter
  • Olijfolie
  • 100 g Indian Mango Chutney

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200C. Kruid de eendenborst aan beide kanten met peper en zout. Verhit een beetje olie in een koekenpan en voeg de eendenborst toe, met het vel naar beneden. Bak ze goudbruin en krokant, keer ze om en bestrijk ze met honing. Zet in de oven voor ongeveer 10 minuten of 15 minuten als je de voorkeur geeft aan doorbakken. Haal 3 minuten uit de oven om te rusten. Verhit de boter in een aparte pan en voeg spinazie toe, breng op smaak en kook ongeveer 1 minuut tot het geslonken is. Verwijder spinazie en plaats in het midden van serveerschalen. Snijd de eendenborst in plakjes en schik deze op de gekookte spinazie.

Giet voor de saus een beetje vet uit de pan en meng dit met de chutney en verwarm zachtjes. Schep de chutneysaus rond de eend en serveer met zoete of gebakken aardappelen.


Gebruikte producten

Cottage Delight - Indian Mango Chutney

€ 7,95
Meer informatie