Sarah's Honey met Gember
Gepocheerde peer met gember honing chocoladesaus
Ingrediënten
- 4 grote peren
- 2 kaneelstokjes
- Suiker
- 2 Steranijs
- Kruidnagel
- 300g donkere chocolade
- 300g room / melk
- 1theelepel Sarah's honing met gember
- Handvol geroosterde amandelen
- Slagroom / ijs om te serveren
Bereiding
Schil de peren en leg ze dan in een pan of ovenbestendige schaal. Doe er water bij totdat ze net onder staan. Vervolgens doe je er een kopje suiker, kaneelstokjes, steranijs en paar kruidnagels bij en meng het eventjes. Dek af met folie en pocheer op middelhoog vuur tot de peren zacht zijn maar niet uit elkaar vallen.
Smelt zacht de donkere chocolade met gelijke hoeveelheid room of melk. Meng vervolgens de chocolade met de honing. Haal de peren uit de pan. Of je snijd ze door of je laat ze heel. Leg de peer op een mooi bordje en schenk dan de warme chocoladesaus er over heen en strooi wat geroosterde amandelen er op. Werk af met een lekkere schep slagroom of met een bolletje ijs en geniet er lekker van.
Gebruikte producten
Simon Coll - Pure Chocolade 70% 85gr
Willie's Cacao Repen - Las Trincheras Gold Venezuelan 72%