25 min.
6 pers.

Steakhouse Boozy Burger

Ingrediënten
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 1 eetlepel ongezouten boter
  • 1 tl bruine suiker
  • 600 g mager rundergehakt
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 eetlepel worcestersauce
  • 350 ml fles donker bier
  • 1/2 tl versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 6 maanzaad broodjes
  • 6 plakjes Cheddar-kaas
  • 6 eetlepels British Beer Barbecue sauce

Bereiding

Verwarm een ​​grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg boter en ui toe aan de pan. Bestrooi met suiker. Roer af en toe tot de uien bruin beginnen te worden.

Verwarm de grillplaat of koekenpan voor op middelhoog of middelhoog. Meng het gehakt met de knoflook, paprika, komijn, worcestersaus en de helft van het bier in een grote mengkom. Verdeel het gehakt Maak er 6 burgers van.

Giet het resterende bier in de pan bij de uien. Roer, dek af en kook gedurende 15 minuten, of tot bier verdampt. Bestrijk hamburgers met olijfolie en bestrooi ze lichtjes met zout.

Leg hamburgers op de grillplaat of koekenpan en grill of bak ze 5 minuten. Draai om, bestrijk de burgers met British Beer Barbecue Sauce en grill de andere kant van de burgers nog eens 5 minuten totdat ze goed zijn. Rooster de broodjes en maak er een lekkere hamburger van met de kaas, gekarameliseerde ui en nog een klein beetje British Beer Barbecue Sauce.