Flamigni

We zijn geboren als banketbakkers en in sommige opzichten zijn we dat nog steeds. Onze oprichters, de gebroeders Flamigni Armando, Lieto en Aurelio, openden in 1930 een patisserie- en koffiewinkel op het Saffi-plein in Forlì. Een paar jaar later hadden ze al andere winkels geopend in nabijgelegen steden en bijna alle reizigers die van het noorden naar de Adriatische Zee kwamen kwamen langs. Wat waren de geheimen van zo'n succes? Een vleugje discipline en de keuze van de beste ingrediënten. Om het in één woord te zeggen: kwaliteit! Geïnspireerd door Marco Buli, schoonzoon van een van de oprichters, zijn we ons in de jaren zeventig gaan richten op de productie. De volumes namen toe, maar we hielden de zorg en aandacht voor het productieproces ongewijzigd. Nougat, in al zijn varianten, werd het paradepaardje in ons assortiment. Later hebben we ons assortiment verrijkt dankzij een liefdesverhaal. Liefde voor een geweldige Italiaanse specialiteit: Panettone. 


  • Voor de Dolce en Panettone van Flamigni klik hier 
  • Voor de Nougat van Flamigni klik hier