Pasta di Linguria

Pasta di Liguria is een authentieke Italiaanse, regionale ambachtelijke pasta gemaakt door de familie Minaglia vanuit hun geboorteplaats in de Ligurische Apennijnen. De unieke vormen verbeelden de eeuwenoude culinaire tradities van een van de gezondste lokale keukens van Italië en de mooiste kuststreken.

Gemaakt met behulp van ambachtelijke technieken en zonder toegevoegde kleur- of smaakstoffen - alleen 100% gecertificeerde Italiaanse, biologische, natuurlijke ingrediënten en puur bronwater. Het is een pasta die bij elke hap het verhaal vertelt van de mensen en het land van oorsprong - Ligurië.

De gebroeders Minaglia maken al meer dan 30 jaar ambachtelijke pasta vanuit hun geboortestad Montoggio, in de Appennijnse bergen nabij Genua. Gespecialiseerd in traditionele vormen uit de eeuwenoude traditie van het maken van pasta in de regio, zijn ze uitgegroeid tot de toonaangevende producent van Ligurische speciale pasta. Hun bekroonde vormen zijn inmiddels over de hele wereld verspreid.

Alle grondstoffen zijn biologisch en van Italiaanse bodem. De broers gebruiken geen enkel aroma, waardoor de authentieke smaak van de beste lokale ingrediënten behouden blijft. Zelfs het lokale bronwater, afkomstig uit het natuurpark Antola, is van essentieel belang voor het natuurlijke product.

Een lang en natuurlijk droogproces is de belangrijkste fase in de productie van ambachtelijke pasta. Geduldig zijn en de pasta de tijd geven die nodig is om alle smaak en gezonde eigenschappen van de tarwe te behouden, terwijl tegelijkertijd die klassieke ‘bite’ ontstaat waar ambachtelijke pasta zo bekend om staat.

De bronzen mal waardoor het deeg wordt geperst is een van de belangrijkste kenmerken van authentieke ambachtelijke pasta. Het geeft de pasta die kenmerkende ruwheid waardoor de smaak en saus perfect met de pasta kunnen versmelten.


Voor de verschillende soorten pasta van Pasta di Liguria klik hier