
Becks Cocoa - Sinnerman Forte 96% Bio
Ben je het er niet mee eens dat er altijd wel een perfect moment is voor een bolletje ijs? Vooral als het zo verleidelijk romig is in een flinterdun, krokant wafeltje en bedekt met smelt-in-de-mond chocoladeschaafsel als hier! Reserveer dus een pagina in je receptenverzameling; dit heerlijke chocolade-kaneelijs verdient een plekje. En het mooiste is: je hebt er niet eens een ijsmachine voor nodig.
Ingrediënten voor ongeveer 8 bolletjes chocolade-kaneelijs
Optioneel
Hoe maak je het:
1. Voor de ijsbasis meng je de melk, room, suiker, vanille-extract en een snufje zeezout in een steelpannetje. Verwarm het mengsel tot de suiker volledig is opgelost. Voeg nu het cacaopoeder toe aan het warme room-melkmengsel. Haal de pan van het vuur, laat de ijsbasis afkoelen en zet hem vervolgens in de koelkast.
2. Giet het mengsel in een diepvriesbakje met deksel en zet het ongeveer 30 tot 40 minuten in de vriezer. Je kunt er eventueel een handvol smelt-in-de-mond chocoladeschaafsel overheen strooien. Roer het mengsel vervolgens krachtig door en herhaal deze stap ongeveer elk half uur gedurende de volgende 2 tot 3 uur. Door constant te roeren en lucht in het mengsel te brengen, voorkom je dat er grote, scherpe ijskristallen ontstaan en wordt je ijs heerlijk romig. Afhankelijk van hoe koud je het mengsel aanvankelijk was, kan dit proces langer of korter duren.
Onze tip:
Het is het beste om het mengsel voor je zelfgemaakte ijs een dag van tevoren te maken. Na het koken moet het volledig afkoelen en daarna natuurlijk invriezen.
Als je een van de gelukkigen bent met een ijsmachine, kun je het goed gekoelde mengsel in je ijsmachine gieten in plaats van het zelf te roeren en het ijs bereiden volgens de instructies. Maar maak je geen zorgen, zelfs zonder ijsmachine wordt dit recept romig en heerlijk. Je hebt alleen wat tijd en een menglepel nodig.
Tekst en afbeelding: Madame Dessert
Becks Cocoa - Sinnerman Forte 96% Bio
Becks Cocoa - Sinnerman Forte 96% Zakje Bio