35 min.
12 pers.

Earl Grey & Lemon Cupcakes

Ingrediënten

  • 2 theelepels Earl Grey losse thee
  • 150 g basterdsuiker
  • 150 g zachte ongezouten boter1 theelepel vanille-extract
  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 12 theelepels lemon curd


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190 ° C Zet een mok thee van de Earl Grey met en laat 10 minuten trekken en zeef. Klop in een kom de suiker, boter en vanille-extract tot bleek en luchtig. Voeg de eieren één voor één toe en klop goed door. Voeg de thee, bloem en natriumbicarbonaat toe en meng nog eens goed door.

Verdeel ¾ van het mengsel over in ingevette muffinbakjes, bedek elk met een theelepel Lemon Curd en verdeel het resterende mengsel erover. Bak de muffins ongeveer 17–19 minuten tot ze gerezen en goudbruin zijn. Geniet er lekker van.


Gebruikte producten

Cottage Delight - All Butter Lemon Curd

€ 5,50
Meer informatie