2 el Cottage Delight's Spiced Tomato & Caramelised Onion Chutney
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220˚C/200˚C hetelucht.
Leg een vel bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en kerf met een mes een rand van 2,5 cm langs de rand van de bakplaat. Prik vervolgens met een vork gaatjes in het midden (binnen de rand). Bestrijk de hele plaat met losgeklopt ei en bak tot hij gerezen en goudbruin is, ongeveer 15 minuten.
Doe ondertussen de feta, Griekse yoghurt, olijfolie en knoflook in een blender en pulseer tot een gladde massa.
Druk na het bakken met een lepel het midden van het deeg aan om een verdiepte rand te creëren. Zorg ervoor dat de rand van 2,5 cm onbedekt blijft.
Verdeel de opgeklopte feta erover, bedek met een laag Spiced Tomato & Caramelised Onion Chutney (zo dik als je wilt) en verdeel de plakjes tomaat erover. Bestrooi de tomaten royaal met zout en versgemalen zwarte peper. Warm of koud serveren.