35 min.
4 pers.

Irish beef tartaar met Zeeuwse oesters

Ingrediënten

  • 12 Zeeland Creuses 4
  • 12 groene duinasperges of groene aspergetips
  • 30 gr UI & Framboos chutney
  • 2 dl Frambozen vinegar

Voor de rundstartaar:

  • 320 gr Ierse rundsfilet
  • 1 bosui, fijngehakt
  • Zwarte peper

Bereiding

Open de oesters en recupereer het oestervocht. Zeef het vocht door een fijne doek en laat de oesters uitlekken. Meng het oestervocht met de chutney tot een vinaigrette. Snijd het Ierse rundsvlees tot een fijne tartaar en meng met pijpajuin. Breng op smaak met zwarte peper, grof zeezout en de Frambozen vinegar. Neem een presenteerring en vul deze met de gesmaakte tartaar. Werk af met telkens 3 Zeeuwse oesters, de chutney en duinasperges. Lepel wat vinaigrette rondom het gerecht en geniet er lekker van.



Gebruikte producten

Belberry - Vinegar Sweet Raspberry

€ 8,50
Meer informatie

Belberry - Chutney Ui & Framboos

€ 3,95
Meer informatie