35 min.
6 pers.

Mini Caramelised Onion & Feta Taartjes

Ingrediënten:

  • 225 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 60 g boter
  • 1 eidooier
  • 60 g water
  • 3 el olijfolie
  • 200 g Gruyère
  • 3 eieren, waarvan 1 gesplitst
  • 150 g feta, verkruimeld
  • 300 ml slagroom
  • 1 pot Caramelised Red Onion Chutney
  • 250 g spinazie

Hoe maak je het:

Doe voor het deeg de bloem, bakpoeder, zout, boter en eidooier in een mengkom. Kneed 2 minuten. Voeg tijdens het kneden 60 g water in een dun straaltje toe tot het mengsel op een deeg lijkt. Mogelijk hebt u niet al het water nodig.

Haal het deeg uit de kom en vorm er een bal van. Wikkel het in huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 °C / 180 °C hetelucht / gasstand 6.

Voor de taartbodem haalt u het deeg uit de koelkast en legt u het op een met bloem bestoven werkblad. Rol het uit tot een groot vierkant en snijd het uit zodat het in de taartvormpjes past. Prik de bodem in met een vork en leg het 15 minuten in de koelkast. Bedek het vervolgens met een stuk bakpapier en vul het met bakbonen. Bak 15 minuten blind, verwijder dan de bonen en het bakpapier en bak nog 5 minuten.

Maak ondertussen het taartmengsel: breek de eieren in een mengkom, rasp de Gruyère en giet de slagroom eroverheen. Klop tot een glad mengsel en zet apart.

Om de taart te maken, strooi je eerst de spinazie in de taartvormpjes en giet je er vervolgens het roommengsel over tot ze driekwart gevuld zijn. Voeg 1 theelepel van onze gekarameliseerde uienchutney toe en verkruimel de feta erover.

Bak 25-35 minuten in de oven. Haal de vormpjes er vervolgens uit en garneer met spinazie en een snufje gemalen zwarte peper.


Gebruikte producten

Caramelised Red Onion Chutney

€ 7,95
Meer informatie

Hacienda Guzman - Manzanilla - Zwarte Fles 250 ml - BIO

€ 15,95
Meer informatie