60 min.
8 pers.

Orange Marmalade Cake

Ingrediënten

  • 3 eetlepels Cottage Delight Seville Orange Marmelade
  • 150g pot natuurlijke yoghurt
  • 3 eieren
  • 175g strooisuiker
  • 200g zelfrijsend meel
  • ½tsp bakpoeder
  • 175g gesmolten boter
  • Zeste van 1 sinaasappel
  • 2 tl geroosterde sesamzaadjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 ° C. Beboter een middelgroot bakblik. Doe de marmelade in een pannetje en verwarm het tot het helemaal zacht is. Haal van het vuur en roer dan de yoghurt er door heen en laat het afkoelen. Doe de resterende taartingrediënten in een grote mengkom en meng het tot een glad beslag. Meng dan vervolgens de Marmelade met de yoghurt er door heen. en giet het in het bakblik. Bak de cake gedurende 1,15 uur tot hij mooi goudbruin en gaar is. gouden en goed opgegroeid. Leg na ongeveer 45 minuten een stukje aluminimumfolie op de bovenkant van de cake zodat hij niet te bruin wordt. Verwarm ondertussen het sinaasappelsap en marmelade voorzichtig in een kleine pan totdat het smelt en laat het dan afkoelen. Wel even regelmatig roeren zodat hij lekker dikt wordt. Als de taart klaar is kan je de cake na ongeveer 10 minuten uit het blik halen. Glaceer de cake met het nog warme mengsel van sinaasappelsap en marmelade en laat het dan helemaal afkoelen. Geniet er lekker van met een kopje thee of koffie

Gebruikte producten

Cottage Delight - Seville Orange Marmelade

€ 6,95
Meer informatie