60 min.
4 pers.

Tajine van kip met citroen, abrikoos en komijn

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  •  2 venkel
  • dl olijfolie
  •  8 kippenbouten
  •  5 g Tajines kruiden of Ras-el-Hanout,
  • 3 g gemberpoeder
  • 1 potje Kaasbegeleider Abrikozen & Komijn
  • 4 dl groentebouillon
  • 1 pot Gekonfijte Citroenen
  • 100 g ontpitte groene olijven
  • Gehakte munt en korianderblaadjes
  •  Peper en zout


Bereiding:

Maak de tajine: Snijd de ui en de venkel in gelijke schijfjes. Doe wat olijfolie in de tajine (of stoofpan als u geen tajine hebt) en schik daarop de groenten en de kip. Strooi daar lekker de kruiden en zout en peper er overheen. Verdeel de Kaasbegeleider Abrikozen & Komijn over de kip en de groenten. Doe de deksel op de tajine of stoofpan en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes bakken. Giet er nu de bouillon bij en laat opnieuw voor 20 min lekker garen. Geniet ondertussen van al die heerlijke geuren. Verdeel 8-tal gekonfijte citroenen met de olijven over de kip en laat het onder deksel en laat nog 10 min zacht doorstoven. Maak de borden op met de inhoud van het gerecht en maak het af met een paar blaadjes verse munt en koriander. Serveer het lekker met een naanbrood of turksbrood.

bron:

www.bartvanleuven.com

www.culinair-ateljee.be

Gebruikte producten

Belberry - Marokkaanse Gekonfijte Citroenen

€ 13,50
Meer informatie

Belberry - Kaasbegeleider Abrikozen & Komijn

€ 4,25
Meer informatie