30 min.
4 pers.

Thaise viskoekjes

Ingrediënten

Zoete chilisaus

  • 4 middelgrote rode pepers fijngehakt (verwijder de zaadjes voor minder warmte)
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 150 g Mileeven Pure Honey
  • 200 ml Yuzu Vinegar
  • 100 ml water
  • 2 tl vers limoensap
  •  ½ theelepel zout

Vis koekjes

  • 400 g Tonijn
  • 3 tl rode Thaise currypasta
  • 1 ei
  • 1 middelgrote aardappel gekookt en gepureerd
  • 1 theelepel Mileeven Pure Honey
  • 2 tl verse koriander (fijngehakt)
  • 1 tl verse gember geraspt
  • 2 tl vers limoensap
  • 2 lente-ui fijngehakt
  • ½ theelepel zout

Bereiding:

Zoete chilisaus

Doe de pepers, knoflook, honing, rijstwijnazijn, zout en water in een pan, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat ongeveer 40 minuten koken, tot het mengsel een stroperige textuur heeft. Haal van het vuur en voeg het verse limoensap toe en roer goed.

Vis koekjes

Doe de vis, Thaise currypasta, ei, honing, limoensap en zout in een keukenmachine en meng het goed door. Doe het mengsel in een grote kom en voeg de aardappel, bosui, koriander en gember toe. Roer alle ingrediënten goed door elkaar. Maak je handen nat en verdeel het mengsel in 16 gelijke stukken, rol ze in een bal en maak ze plat zodat ze lijken op een pasteitje van ongeveer 2,5 cm hoog. Verhit een pan, voeg wat koolzaadolie toe en bak de viskoekjes aan elke kant in ca. 2 minuten goudbruin. Doe dit in porties. Bewaar de viskoekjes in een warme oven totdat alle koekjes klaar zijn. Serveer op een schaal met de zoete chill-saus.

Gebruikte producten

Mileeven - Honing Puur 340g

€ 6,95
Meer informatie

LBI - Witte Germon Tonijn Naturel

€ 9,75
Meer informatie

Belberry - Japanese Yuzu vinegar

€ 11,50
Meer informatie