
LBI - Witte Germon Tonijn Naturel
Ingrediënten
Zoete chilisaus
Vis koekjes
Bereiding:
Zoete chilisaus
Doe de pepers, knoflook, honing, rijstwijnazijn, zout en water in een pan, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat ongeveer 40 minuten koken, tot het mengsel een stroperige textuur heeft. Haal van het vuur en voeg het verse limoensap toe en roer goed.
Vis koekjes
Doe de vis, Thaise currypasta, ei, honing, limoensap en zout in een keukenmachine en meng het goed door. Doe het mengsel in een grote kom en voeg de aardappel, bosui, koriander en gember toe. Roer alle ingrediënten goed door elkaar. Maak je handen nat en verdeel het mengsel in 16 gelijke stukken, rol ze in een bal en maak ze plat zodat ze lijken op een pasteitje van ongeveer 2,5 cm hoog. Verhit een pan, voeg wat koolzaadolie toe en bak de viskoekjes aan elke kant in ca. 2 minuten goudbruin. Doe dit in porties. Bewaar de viskoekjes in een warme oven totdat alle koekjes klaar zijn. Serveer op een schaal met de zoete chill-saus.
LBI - Witte Germon Tonijn Naturel
Belberry - Japanese Yuzu vinegar